Në fokusin e aktiviteteve dhe botimeve tona **In focus of our activities and our editions**
free flash banner on free flash banner

Levizja Feministe

Protokolli Shtese i Konventes per Eleminimin e te Gjitha Formave te Diskriminimit te Gruas

Shqipëria aderon në Konventën per Eleminimin e të Gjitha formave të Diskriminimit kunder Grave qe me 1993, vit kur u miratua nga parlamenti shqiptar me ligjin 7767/1993 dhe u pranua kështu kjo konventë si pjes&eu...

Me shume »


Nevoja pėr Mbrojtje nga Shteti pėr gratė dhe vajzat

Ju falenderoj shume për ftesën që i keni bërë Agjensisë së Kombeve të Bashkuara për Refugjatët të jetë pjesemarrëse në këtë Konferencë. Kjo më jep mua mund&e...

Me shume »


Moisiu: “ Unė do t’ju mbėshtes qė kėrkesat tuaja mos tė mbeten nė letėr”.

Sot, më datë 9 janar 2003, në orën 10.00, Presidenti i Republikës, Alfred Moisiu priti në selinë e Tij një grup përfaqësuesish të organizatave të grave dhe të Komitetit të Pajti...

Me shume »


Z. Alfred Moisiu ne konferencen mbi inkurajimin e levizjes feministe Shqiptare

Ju falenderoj per besimin qe patet qe hapjen e Konferences suaj “Mbi Inkurajimin e Levizjes Feministe Shqiptare Kunder Dhunes, Shfrytezimit dhe Sundimit Maskilist” po ma besoni mua, pra nje burri. Kam ndjekur gjithmone me vemendje cdo ...

Me shume »


Per mbrojtjen e gruas dhe shoqerise civile nga dhuna maskiliste e politikes Shqiptare

Nisma kombëtare për pajtimin e familjeve dhe lirimin pa kushte të grave dhe fëmijëve të ngujuar, startuar në Katedralen e Iballës më 22 Maj të vitit 2003, ka bërë të mundur që 6...

Me shume »


Rezolute per ndalimin e dhunes ndaj gruas dhe barazine gjinore ne vendimmarrje

Konferenca Kombëtare "Mbi Inkurajimin e Lëvizjes Feministe Shqiptare" kundër dhunës, shfrytëzimit dhe sundimit maskilist, u zhvillua në Lushnjë, me 23 nëntor 2002. Ajo u organizua nga Komiteti i Pajtimit Mba...

Me shume »


Na duhet nje levizje Feministe

Para pak vitesh në Kroaci filloi Lëvizja Feministe për të drejtat e grave dhe vajzave. Levizja hasi sfidat e para pikerisht tek politikanët si dhe mosaftësia e organizatave joqeveritare të grave që e zvarris...

Me shume »


Bashkëpuntorë